Bovendien is mijn huidige werkplaats met 11m² toch ook behoorlijk aan de kleine kant.
Daarom willen we in 2017 een tuinhuis gaan plaatsen, en vrouwlief is zo goed voor mij dat er daarbij ook een uitbreiding van de werkplaats mag gebouwd worden.
Het geheel zal 6x4meter worden, onderverdeeld in 4x3 tuinhuis en 4x3 werkplaats.
1 ding begrijp ik niet:
Zo veel ga je er dan toch niet op vooruit?
11 + 12 = 23 bij mijn weten
Het is geen nieuwe werkplaats he, het is een uitbreiding.
Je moet ook rekenen: mijn huidige werkplek is 2.6x3.4m (als ik me niet vergis), maar heeft 2 ruime deuren, een groot raam, een open plek voor een vlizotrap en anderhalve wand vol werkblad. Vrije ruimte is er dus zo goed als niet. De nieuwe ruimte is 2.9x3.8 en heeft 3 volle wanden, slechts 1 deur, 1 raam en géén vlizotrap. Een erg andere inrichting dus.
Ah, ik had gegokt dat je alles ging verplaatsen. Nog een idee (kijk maar of je er iets mee kan / wil): Zou je niet liever je tuinspullen in je huidige werkplaats zetten en 1 grote werkplaats maken van je nieuwe tuinhuis?
Het lijkt mij zo veel handiger om alles in 1 ruimte te hebben, maar misschien is dat voor jou wel juist helemaal niet praktisch.
Vanavond wilde ik eens wat anders, dus ben ik even begonnen aan de houten sidings langs de buitenzijde. Daar is echter wat raars mee aan de hand. Er is namelijk maar 1 manier waarop je ze logisch kan monteren, maar dat houdt in dat de glad geschaafde kant naar binnen zit, en de ruwe zijde van buiten. Dus óf ik doe ergens wat héél erg doms, óf ze hebben die sidings wel erg vreemd geschaafd...
Moest nog wat panlatjes extra gaan halen, dus even bij de houthandel nagevraagd hoe dit nu zat. Kennelijk is het de bedoeling dat de sidings zo'n "ruwe" look hebben, en zijn ze enkel gladgeschaafd aan de andere kant omdat ze dan vlakker te monteren zijn.
Ik blijf het wat gek vinden, maar goed:'t werkt en ik kan ermee verder.
Ondertussen heb ik ook van de shop waar ik alle dakspullen gekocht had, de toezegging gekregen dat ze mij kosteloos 20m daktrim opsturen in de juiste maat (ipv de foute die ik nu heb) en er ook wat extra kit bijdoen gezien ik al een deel gebruikt had bij het proberen monteren van de foute maat.
Iemand interesse in 20m aluminium compri daktrim 45x40? (zonder hoeken of koppelplaatjes uiteraard)
...glad geschaafde kant naar binnen zit, en de ruwe zijde van buiten. Dus óf ik doe ergens wat héél erg doms, óf ze hebben die sidings wel erg vreemd geschaafd...
Dat klopt juist helemaal.
zweeds rabat wordt gemaakt door een balk met een rechthoekige doorsnede (+ op twee hoeken een rechthoekige groef) diagonaal te herzagen.
Daardoor zit het ruwgezaagde deel buiten. De verf die in scandinavië wordt gebruikt is ook juist geschikt voor ruwgezaagd hout.
Zo begreep ik het ook ondertussen. Overigens zijn mijn sidings niet klassiek zweeds rabat met een ingesprongen onderrand, maar eerder een combinatie tussen blokhutprofiel (tand bovenzijde, groef onderzijde) en zweeds rabat (rechte achterzijde, schuine voorzijde), niet dat dat verder veel uitmaakt
bedoel je potdeksel?
ik kwam er ook achter dat die ruwe buitenzijde zo hoort. Ik heb het zwart gemaakt met Remmers Induline, een hele waterige beits, superspul.
Je kunt het namelijk door de ruwe afwerking niet makkelijk verven.
ThanksHoi, het gaat goed zie ik.
Verheug me telkens weer als je nieuwe foto's plaatst. Echt knap hoe je alles aanpakt.
Ga zo door
weliswaar geen basalt ;-)...maar erg fijn spul
[url]http://www.brevehoutbewerking.nl/verf/430/induline-gw-310-grafietgrijs.html
[/URL]
Een tijdje geleden werd Restol op dit forum nogal bewierrookt. Ik vond niet meteen een dealer in de buurt (en heb dan maar bouwmarktspul gesmeerd...(*) ), maar van wat ik me herinner van mijn zoektocht destijds was dit lang niet zo duur als de prijzen die je hierboven vermeldt.Thanks
Ik vind nergens wat over de verwachte levensduur van dit spul? Is het echt beter dan het gewoonlijke bouwmarktspul?
Je hebt bijvoorbeeld ook Jotun Demidekk maar dat spul kost echt fortuinen: ik zou zo'n €400 aan beits nodig hebben van Jotun, vs maar €150 van die Induline. Maar Jotun geeft dan ook wel 12 jaar levensduur waar veel andere merken minder dan 5 jaar geven...
De prijzen die ik aangeef zijn dan ook voor 50m² oppervlak, 2 lagen, dus ik heb van de meeste producten 9 à 10 liter nodig. De meeste tuinhuisjes zijn net wat kleiner dan 6x4m dus dat scheelt.Een tijdje geleden werd Restol op dit forum nogal bewierrookt. Ik vond niet meteen een dealer in de buurt (en heb dan maar bouwmarktspul gesmeerd...(*) ), maar van wat ik me herinner van mijn zoektocht destijds was dit lang niet zo duur als de prijzen die je hierboven vermeldt.
(*) Woodlovers. Met een dergelijke naam kan het alleen maar goedkomen, toch?