Roel, je oorspronkelijke vraag was waarom het onderste bekje bij jouw tang kan kan bewegen. Je ziet goed op je laatste foto dat dat niet de bedoeling is van dit type tang. Het bovengedeelte heeft altijd speling zodat je de tang zonder het stelwiel te gebruiken in de uitgangspositie kan terugdraaien om weer opnieuw kracht in de andere richting te kunnen zetten.Dat klinkt erg overtuigend, @chevy66 maar hoe zit dat dan met die op de bovenstaande foto, die heeft geen losse bek.
Andere manier van maken wellicht zodat die plek hard is en vlak er onder niet? Beetje als met een vijl en de arend daar van?
Dankjewel! Ik kende het bestaan hiervan niet. Heb met verschillende afmetingen zagen geprobeerd iets te doen. Maar lukte helemaal niet.Is zo te zien een zettang voor cirkelzaagbladen. Werkt het zelfde als een gewone zettang voor een handzaag. Voor de opkomst van de zaagbladen met opgesoldeerde hardmetalen tanden, waren cirkelzaagbladen van gereedschapsstaal en moesten ze net als een handzaag gevijld en gezet worden.
Ik vind sowieso dat die Fransen idiote prijzen hanteren voor ouwe meuk, weggeroeste troep vragen ze soms bedragen voor dat je bijna aan hun verstand ga twijfelen.Ik heb hem even een beetje schoongemaakt in de Dordogne, water en zand.Bekijk bijlage 147318
Bekijk bijlage 147319
Bekijk bijlage 147320
Edwin
Dit is een speculum kan gebruikt woorden door een arts om bv beter in de neus te kijken.Wat ook bij de "Oale zut" zat is een dingetje wat ik nog niet heb kunnen thuis brengen.
Ik kan me er nog niets bij voorstellen. Je zou bijna denken aan iets om in een oor te steken om deze wat wijder te maken om er beter in te kunnen kijken.
Maar hoe het dan tussen de schaven, hamers en bankschroeven terecht is gekomen?
Bekijk bijlage 145568
Bekijk bijlage 145569
Mooi ding! Waar vind je zoiets in zo'n goede staat?Omdat bruin een Nielsen Valley schaaf niet kon trekken, heb ik een leuke oude schaaf voor op de futselplank op de kop getikt. De schaaf kwam net binnen.
De maker is W. J. Armour / London met een ijzer van James Howarth. De schaaf is 32 cm lang en heeft een zeer nauwe mond en het heeft al het kops hout van een oud eiken plankje geschaafd.
Bekijk bijlage 147436
Bekijk bijlage 147437
Op een redelijk onwaarschijnlijke plek via "kleinanzeigen" diep in Oostelijk Duitsland. Mazzeltje. Ik was eigenlijk naar een "Bestosshobel" met stalen zool aan het kijken, maar die waren me te duur en dan staat ineens dit bovenaan de zoekopdracht voor E40.-.Mooi ding! Waar vind je zoiets in zo'n goede staat?
De meeste op Marktplaats en dergelijke kanalen hebben een schele zool en een mond zo breed als het Kanaal.