Blog : Mijn belevenissen in houtland

de Haan

Oud hout
17 aug 2009
3.494
727
Emst
Stelconplaten hebben het voordeel dat er verhoudingsgewijs weinig naden zijn waar onkruid kan groeien.
Worteldoek werkt niet, want wortelonkruiden groeien erdoor en zaadonkruiden kiemen erboven.

Stelconplaten in combinatie met branden of stomen is in mijn optie het beste.
 

mathieu

Oud hout
5 jul 2010
4.553
1.006
Riemst
Stelconplaten hebben het voordeel dat er verhoudingsgewijs weinig naden zijn waar onkruid kan groeien.
Worteldoek werkt niet, want wortelonkruiden groeien erdoor en zaadonkruiden kiemen erboven.

Stelconplaten in combinatie met branden of stomen is in mijn optie het beste.
Branden is absoluut af te raden. Dat jaagt grote hoeveelheden fijn stof in de lucht en het risico op uitslaande brand is reëel. Worteldoek vergaat en brengt micro plastics in het milieu.
Eigenlijk is er maar één milieuvriendelijke oplossing en dat is handmatig wieden. Maar dat is uiteraard niet altijd haalbaar.
(Bramen zijn een gevolg van overmatige stikstofneerslag.)
 

Bert Vanderveen

Oud hout
1 sep 2015
2.866
791
Enschede, Twente
Ter compensatie van bestraten rondom kun je altijd nog sedum op het dak leggen. Bespaart ook nog eens aan stookkosten en koelen. (Vermits het dak daar geschikt voor is, natuurlijk — en gelijk ook 100 zonnepanelen!).
 
  • Leuk
Waarderingen: mathieu

MasaveHout

Post veel
3 feb 2013
1.644
214
48
zwolle
www.masave.nl
T hoofdstuk onkruid is redelijk onder controle. Nu alles weggehaald en gewoon kwestie van bijhouden. Stelconplaten laten we plaatsen naast de werkplaats. Minder kans op onkruid.

De werkzaamheden verlopen gestaag. Het gaat niet hard maar elke klus is er eentje he. De vakantie periode breekt aan dus de bezetting wordt iets minder. Bepaalde klussen gaan we klaarmaken voordat mensen op vakantie gaan. Andere klussen kunnen later nog. Denk bv aan stellingen demonteren in oude werkplaats en vervoeren. Dit is best een berg werk. Eerst al het hout eruit. Stellingen uit elkaar en direct naar de nieuwe locatie. Daar weer in elkaar.

Zonder hout kan ik niet dus veel materiaal blijft zolang mogelijk op de oude locatie. Zoals het nu lijkt wordt september bijna een maand zonder veel zagen en schaven. Dat wordt afkicken voor mij.

Mocht je het leuk vinden om te helpen dan ben je van harte welkom. Afgelopen zaterdag heb ik samen met een houtkameraad al een deel van de voorraad ingepakt. Mooie combi van houtneuzen en werken.
 

MasaveHout

Post veel
3 feb 2013
1.644
214
48
zwolle
www.masave.nl
@Rdl Tof, ik zal je een berichtje sturen om een dag te prikken.

Tussen de verhuisperikelen door draait Masave ook gewoon door. Vorige week een mooie partij hout ingekocht oa 105mm dik Lindehout, 5 gezaagde stammen Amerikaans notenhout, tamme kastanje en wat rode els. Helaas moest het wel gelijk daar weg dus straks heb ik een logistieke uitdaging. Vandaag maar alvast wat plek maken in oude werkplaats. In de nieuwe werkplaats kan ik eigenlijk nog geen hout kwijt zonder dat het enorm in de weg staat. De betonvloer krijgt ook nog 2 lagen verf en dan is 15 m3 hout niet echt handig hahaha.
 

MasaveHout

Post veel
3 feb 2013
1.644
214
48
zwolle
www.masave.nl
Dat was fijn,even weekje vakantie gehad. Dat kwam op t juiste moment hahaha. Vandaag weer begonnen. Kijken wat er gebeurd is en kijken wat er nog moet. En natuurlijk loopt de houthandel ook gewoon door. We blijven de hele maand augustus gewoon open dus mocht je hout nodig zijn dan ben je van harte welkom.

Straks maar even een lijstje maken met klusjes die gedaan moeten worden. Ben gek op dingen afvinken.
 

MasaveHout

Post veel
3 feb 2013
1.644
214
48
zwolle
www.masave.nl
En we zijn weer een week verder. De einddatum is bekend. Laatste dag september moet de huidige werkplaats leeg zijn aangezien de huur dan stopt hahaha. Verhuizen zit tussen super gaaf en zeer ellendig in. Komt ook door het feit dat we bijna alles zelf doen dus je bent er continu meer bezig in t hoofd. Dwz zo werkt t bij ons.

Komende week hadden we gepland om de hele vloer te coaten maar om met 30+ graden te schilderen is niet echt een aanrader dus er wordt iets geschoven met de planning.

In de "oude" werkplaats is het nu erg rommelig voor mijn doen. Bepaalde stellingen zijn al weg en dat maakt het niet overzichtelijker eventjes. Maar ik kan overal nog bij met enig heftruck werk dus iedereen gaat de deur uit met hetgeen nodig is.

Vanmiddag gaan we alle mesjes wisselen in de vlakbank en in de vandiktebank . Tijdrovende klus maar niets fijner dan schaven met scherpe mesjes. Daarna staan er nog 2 stapels hout die gezaagd mogen worden. Daarbij zit ook 105mm dik Lindehout, erg lang op gewacht maar nu eindelijk binnen. Dit zijn enorme grote platen , we zagen ze tot iets handzamere delen. Daarna netjes schaven.
 

MasaveHout

Post veel
3 feb 2013
1.644
214
48
zwolle
www.masave.nl
De planning is iets aangepast ivm het weer. Vandaag staat er schaven en lijmen op het programma. Er kwam een mooie klus binnen met iets tijdsdruk. Niets mooiers om mensen zo te kunnen helpen. Tussen het wachten op het drogen van de lijm kan ik mooi kleine klusjes doen zoals orders inpakken.

Nu richting werkplaats, koffie zetten en lekker bezig.
 

Wouterst

Actieve deelnemer
31 mei 2022
303
125
Boxtel, Noord-Brabant
Voor mijn werk moet ik met enige regelmaat bij onze locatie in Kampen zijn. Zal de volgende keer eens een omweg maken via jullie! Wil nog wel wat stukken beukenhout hebben om mijn eerste snijplank van te maken!
 
  • Leuk
Waarderingen: MasaveHout

MasaveHout

Post veel
3 feb 2013
1.644
214
48
zwolle
www.masave.nl
Wat een week is dit!! Echt een heleboel gedaan ondanks het warme weer, vandaag bv 3 grote draagarmstellingen leeggehaald en afgebroken. Er komt echt veel hout uit zo'n stelling. Alles staat nu verhuisklaar. Begin volgende week komt er een grote vrachtwagen hout halen om naar de nieuwe locatie te brengen. We doen om de paar dagen een ritje om het nog een beetje leuk te houden.

Tot halverwege de 2e week september kunnen we hier nog hout verwerken. Daarna worden de machines opgehaald en ook vervoerd naar de nieuwe locatie.

Morgen gaan we beginnen met het ophangen van de led bakken. Altijd al gewild en nu eindelijk is het zover. Da's het mooie van een blanco canvas.
 

MasaveHout

Post veel
3 feb 2013
1.644
214
48
zwolle
www.masave.nl
Deze week zijn de machines ook naar de nieuwe werkplaats gekomen,dat was wel een mooi moment. Ik had al een goed idee wat ik waar wilde hebben staan maar toch is het Iets anders geworden. Dat is het mooie van een compleet nieuwe plek.
Krachtstroom is vandaag klaar en tevens hangt het afzuigsysteem dan ook. Dit hebben we allemaal uitbesteed. Iedereen moet doen waar hij/zij goed in is. De beschikbare tijd kunnen we dan mooi aan andere zaken besteden.

De oude locatie is nu in principe gesloten. Morgen wordt de eerste zaterdag op de nieuwe locatie. Daar kijk ik erg naar uit.

Er moet nog heel veel gebeuren voordat het "klaar" is maar daar gaan we gewoon later mee verder. Eerst zorgen dat de machines draaien en we dus weer orders kunnen klaarmaken.
 
  • Leuk
Waarderingen: Mbeldman

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.