Schat zo in dat onze Didier aardig incalculeert hoe hij zijn boterhammetjes smeert. Als eerste een berekening van de hoeveelheid smeerbare oppervlakte van den boterham en mogelijke laagdikte. De op te brengen boter, hoe heet dat goedje in Zuiderland, word natuurlijk in microgrammen afgewogen. Als onze Didier uiteindelijk een juiste laag dikte gemeten in mu heeft aangebracht volgt het volgende gedeelte.
Het Beleg. Drama want onze zuiderburen kennen geen lekker blok kaas. Dus ruim schaven is er voor onze Didier helaas niet bij. Dus bij de beenhouwer wordt gezocht naar een passend stukje beleg. Helaas voor onze Didier hebben de Beenhouwer en Boulangerie geen afspraken gemaakt in vormen. Dus passend krijg onze Didier het nooit. Dus uiteindelijk wordt er gekozen voor een beruchte perenstroop uit de Voerstreek. Beroemd en vermaard om zijn culinaire smaak. Onze zuiderburen weten, soms, wel wat lekker is. Voor het opsmeren volgt weer het zelfde proces als bij het onderliggende laagje. Toch wel benieuwd wat onze Didier gebruikt aan gereedschap hiervoor. Een vlakspaan of iets meer geavanceerd gereedschap met laser en 3D gps technologie.
Dan komt het drama van de dag. De indeling van het snijden om gelijke delen te krijgen. Zo'n Belgische plak brood is dan wel heel onmogelijk om te kunnen berekenen hoe de boterham gesneden moet worden om gelijke delen te krijgen. Hoop dat er een software herkennings app speciaal voor onze beroemde Belg ontwikkeld is, waarmee dit probleem overwonnen kan worden.
Beste Didier, eet smakelijk, als ge de volgende keer een boterham neemt......... denk niet te veel na en geniet.
Bekijk bijlage 59298