Houtsoorten voor een (schilderij) lijst?

EdP

Post veel
4 jan 2016
1.608
549
Steenbergen, Noord Brabant
Was het zo gepresenteerd, alleen maar om het werk te laten zien? Of is de manier van presentatie deel van het geheel? Is het kunstwerk alleen de aquarel of is het geheel het kunstwerk?

Nu is het niet zo dat een werk nooit een andere lijst krijgt, men sneed vroegen ook gewoon een stuk van het schilderij als het niet paste. Maar een lijst en werk zijn vaak aan elkaar gekoppeld, zeker als het ingelijst en al van de kunstenaar komt. Ook worden lijsten gebruikt om te dateren, of om te bepalen of iets 'origineel' is. Denk aan een 19e eeuws werk in een 16e eeuws kader.

Daar zou ik het zeker eens met de maker over hebben.
Het was zo gepresenteerd om het aquarel ten toon te kunnen stellen heb ik van de maakster begrepen. Komende maandag gaan we bij haar op de koffie om eens uitgebreid te filosoferen over wat voor soort en vorm de lijst voor dit stuk het beste zal werken. En als we een idee hebben, hebben we een vertrekpunt😁 en gaan we tekenen en rekenen.
 
  • Leuk
Waarderingen: knotwilg

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.