Inderdaadde Voorstraat in Dordt met Vreeken,s zaadhandel, die straat bedoel je?
Inderdaadde Voorstraat in Dordt met Vreeken,s zaadhandel, die straat bedoel je?
Nieuwer ter Aa, waar ik ben opgegroeid, ligt op 20 km van Hilversum. En Dordrecht ken ik ook, en die situatie is redelijk uniek in Nederland. Een dijk is per definitie een opgeworpen grondwal om hoog water te keren. De Amsterdamse wallen zijn wat ze zijn: bebouwing op grondwallen. Dat Amsterdam anders is dan Dordrecht is met dank aan Afsluitdijk. Ik ben waterbouwer van beroep en heb in 2016:en 2017 mee gewerkt aan de dijkversterking van het Eiland van Dordrecht. Veel archeologen kunnen blijkbaar geen landschap lezen. Daar waar ooit dijken werden bebouwd, zijn het nu historische binnensteden. Niet een weggetje onderaan een dijk in een jaren 70 Wijk. Destijds hebben we boorpalen geplaatst langs de Dordtse kil en toen kwam er een hele slappe grijze smurrie van zand en klei naar boven. Archeologisch heel interessant, omdat het afzetting was welke na de Sint Elizabethsvloed was ontstaan. Maar toen geen archeoloog gezien.Ten eerste; het gaat hier over Hilversum en dat ligt voor zover ik weet niet in Zeeland.....
Er wordt al sinds mensenheugenis op dijken gewoond om te allen tijde droog te blijven. In veel kleine dorpjes langs de rivieren staan niet voor niets de publieke gebouwen en kerken nog steeds op de dijk. Door de boot genomen gaat men pas bij groei en uitbreiding gaat achter het lint bouwen in de lager gelegen polders, wat door de tijd heen ook beter kon aangezien dijken steeds veiliger geworden zijn en overstromingen schaarser.
Dijken die bewoond worden hebben echt nog steeds gewoon een keur, al dan niet primair of secundair, er geldt dan een gesloten seizoen voor bouwen en graafwerkzaamheden. Hier in Dordrecht bijv. is de langste winkelstraat in het centrum een primair kerende dijk, waarbij de panden aan de buitendijkse zijde zelfs onderdeel zijn van de kering middels vloedschotten op de gevels.
Dat er veel historische binnensteden zijn tpv dijken is dus mijn punt, men woonde op dijken voor de veiligheid en de dijken hebben dus gewoon veela nog keuren.Nieuwer ter Aa, waar ik ben opgegroeid, ligt op 20 km van Hilversum. En Dordrecht ken ik ook, en die situatie is redelijk uniek in Nederland. Een dijk is per definitie een opgeworpen grondwal om hoog water te keren. De Amsterdamse wallen zijn wat ze zijn: bebouwing op grondwallen. Dat Amsterdam anders is dan Dordrecht is met dank aan Afsluitdijk. Ik ben waterbouwer van beroep en heb in 2016:en 2017 mee gewerkt aan de dijkversterking van het Eiland van Dordrecht. Veel archeologen kunnen blijkbaar geen landschap lezen. Daar waar ooit dijken werden bebouwd, zijn het nu historische binnensteden. Niet een weggetje onderaan een dijk in een jaren 70 Wijk. Destijds hebben we boorpalen geplaatst langs de Dordtse kil en toen kwam er een hele slappe grijze smurrie van zand en klei naar boven. Archeologisch heel interessant, omdat het afzetting was welke na de Sint Elizabethsvloed was ontstaan. Maar toen geen archeoloog gezien.
Wel of niet heien heeft geen invlied op het al dan niet vergunningplichtig zijn, afmeting en plaatsing wel en al dan niet geheel slopen ook.Heipalen aanbrengen vergt een forse investering. Zo te zien kan de hei-machine er ook niet makkelijk bij.
Plus waarschijnlijk is er een bouwvergunning nodig om te kunnen heien.
Het beoogde doel van het tuin-schuurtje is nog niet helder, maar het lijkt mij dat het niet kostbaar mag worden (als ik de foto van de beoogde plaats zie). Mij lijkt het logisch om de schuur er zo neer te zetten. Misschien na een paar jaar herplaatsen. Een scheve/klemmende deur is zo met een schaaf/beitel weer gangbaar gemaakt.