Ik weet/begrijp niet hoe of waarom de naam 2de vouw tevoorschijn komt ????

, deze manier van een beitel slijpen s al jaren out, en niet met die scherpe naad, dat is precies verkeerd, misschien makkelijker voor de slijper of onwetendheid.De schalen guts/beitel heeft een scherpe hoek die vele draaiers verassingen geeft, in dat ze lijnen aan de binnenkant van hun schalen krijgen, en er niet uit kunnen schuren, en niet begrijpen waar die vandaan komen.De bevel??, aan de beitel eindigt met een vrij scherpe hoek en die veroorzaakt crushed grain(drukt het hout in-elkaar) vooral in zachter hout.Ik las al jaren geleden dit verslag van Russ Fairfield (al jaren geleden overleden) waar hij een foto bij plaatste hoe hij dit probleem opgelost had, of in ieder geval verminderd, hij sleep de bevel hoek weg en maakte deze rond zodat het hout niet in elkaar gedrukt werd.

Het idee is om deze beitel een gladde ronde bevel te geven zodat hij het hout niet beschadigd, daarom vind Ik de foto met de zogenaamde 2de vouw een verkeerde of minder goede manier van slijpen is, en zoals al gezegd is, je slijpt dat staal weg zodat het niet in de weg zit voor de manier van het houden dat je gebruikt.
Om even terug te komen waarom Ik denk dat de guts minder stabiel is, een diepe guts heeft het drukpunt/snijvlak onder het center/midden van de staaf zitten, terwijl de ondiepe guts dat punt boven het middelpunt heeft en dus graag will rollen, in ieder geval dat vind Ik ervan.
Mijn guts dat Ik meeste gebruik is een ⅝” (16mm) Robert Sorby en tweede is de ¼” 6mm, wel te verstaan dat deze maten van de channel zijn, en niet de eigenlijke staaf maat

.
Oh en voor de vraag om een video die het gebruik van een spindle gouge laat zien, Vind Ik deze wel een goede, gemaakt bij een vriend van mij (RIP).
https://www.youtube.com/watch?v=ijZ8Ph8KWcw