Als je hout kookt word het lignum dat de hout cellen aan elkaar houd meer als een dikke stroop, en de hout cellen/bundels kunnen dan langs elkaar schuiven, heel voornaam als je hout wilt buigen.
Het water moet volop koken over de hele lengte van de kook tijd.
Een houten schaal kook je minstens 1 uur, en als het dikker hout heeft, dan kook je het een (1) uur per 25mm dikte, langer schaad niet, wel moet je het hout in het water af laten koelen, neem het er niet uit tot het afgekoeld is.
Hout verkleurd wel, maar meestal alleen het buitenste dunne laagje van het hout.
Het water moet volop koken over de hele lengte van de kook tijd.
Een houten schaal kook je minstens 1 uur, en als het dikker hout heeft, dan kook je het een (1) uur per 25mm dikte, langer schaad niet, wel moet je het hout in het water af laten koelen, neem het er niet uit tot het afgekoeld is.
Hout verkleurd wel, maar meestal alleen het buitenste dunne laagje van het hout.