Startrite 275 probleem

steven78

Actieve deelnemer
22 okt 2020
25
3
Hallo

Mijn geliefde startrite die ik al jaren heb nu en waar ik altijd heel recht mee kon zagen heeft toch in eens een afwijking.

Als ik de geleider vast zet op de manier zoals ik altijd dee en dan wist dat deze paralel liep aan het zaagblad. Maar er zit +- een halve mm verschil in, in de voorkant en de achterkant van heet blad. Hij gaat heel ligt knijpen en dus ook zwarte verbrande kringen achterlaten.

Heb hem uit elkaar gehad alles schoon gemaakt geprobeerd te stellen met de bouten van de geleiders van het hekwerk, van het blad van de tafel zelf.

Ik krijg die halve MM er niet meer uit zonder als hij vast zit aan de achterkant heel zacht tikje te geven. Dit werkt natuurtlijk voor geen meter helaas.

Moet ik er ook foto's bij plaatsen ?

alvast bedankt :~)
 

chevy66

Oud hout
19 jul 2013
8.364
2.696
Hij trekt naar binnen, zowel bij het naar de zaag toe schuiven, als bij het van de zaag af schuiven? Geleider loopt over een stang aan beide zijden van de tafel? Vast zetten met de hendel, de 2 bouten boven op de geleider lossen, de geleider goed zetten en de bouten weer vast zetten.
 

steven78

Actieve deelnemer
22 okt 2020
25
3
1.ja beide zijde loop hij over een stang,
2.hij is als je naar de zaag toe gaat op het eind smaller
3. heb dat geprobeerd maar nog geen geluk, er zitten 4 op maar krijg er twee niet los in het begin. eerst die maar eens los krijgen
 

chevy66

Oud hout
19 jul 2013
8.364
2.696
Je moet de bouten aan de aanvoerzijde hebben. Met de bouten aan de afvoer kant zit alleen de klauw vast.
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.