Snijplank

Willempie

Post veel
22 jan 2012
1.121
464
Alphen aan den Rijn
Een snijplank van beuken , ebben en purperhart .
Snijplank 1.jpg
Een foto blank en een na insmeren met druivenpitolie .
Snijplank 2.jpg
Het paarse is er een beetje af .
Geen foto`s van het maken , dat weten we wel .

Willem
 

martijn v

Actieve deelnemer
25 dec 2014
89
0
Ziet er goed uit. Is er al iemand die een oplossing weet voor het "vaatwasserprobleem".
Dat is heel simpel een Sage Snijplank die dingen zijn niet zo mooi maar ideaal in de keuken, en dan gebruik je die mooie snijplank als serveer plank of gewoon om mooi te zijn in de keuken.
 

Willempie

Post veel
22 jan 2012
1.121
464
Alphen aan den Rijn
Bedankt voor de reakties .
Inderdaad , als het teveel beschadigd gaat het door de vandiktebank en weer is het vlak .
Deze keer gebruikt gemaakt van Titebond en hout van Masave .
Was de eerste keer met deze lijm .
De volgende snijplank wil ik minder simpel maken .

Groeten Willem
 
Laatst bewerkt:

SunRayes

Oud hout
11 sep 2011
2.855
216
Rotterdam
Mooie plank!

En of ie nou wel of niet in de vaatwasser zou kunnen, bij mij past zoiets er nooit meer in. Die vaatwasser staat altijd vol met borden en kopjes en bekers.
Dan is met de hand afwassen wel zo makkelijk.
 

Koos

Actieve deelnemer
28 sep 2009
231
49
Amsterdam
Ik heb dat dus zoals hierboven in de link gedaan en het resultaat was een kromme snijplank. Daarna de plank weer recht gekregen met de plank in warm water gezet en daarna de plank tussen handdoeken gewikkeld en een balkje erop en tussen de lijmtangen. Heel rustig aan de lijmtangen elke paar uur een tikje aangedraaid. Het was een snijplank van kopshout, die wilde ik graag weer goed hebben.
Nu was ik de snijplank niet meer af. Na gebruik wat zout er en dat met een heel licht bevochtigde pluisvrije doek wrijf ik dat zout de plank. Als er een geur op zit van uien of iets dergelijks dan met een halve citroen de plank wat licht inwrijven en daarna het zout. Ik spoel het zout er niet af. Ik hou de plank schuin bij de gootsteen en met de pluisvrije doek veeg ik het zout van de plank. Geen water meer op mijn snijplank. De ene kant voor groenten en de andere kant van de plank voor vlees.
Daarna geen problemen meer gehad.
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.