Hoi,
Ik heb via marktplaats een massief eiken tafel gekocht. Ik wilde het tafelblad opschuren en er twee stalen U-poten onder zetten. Nu zag ik echter dat er in de onderkant van het tafelblad 3 hele diepe sleufgaten / slobgaten gefreesd zijn in de breedte richting. Het blad is 4cm diep en deze sleuven zijn +- 32mm diep en komen tot +- 4cm van de rand (in de breedte). Deze sleuven zijn vervolgens opgevuld met een eikenhouten balkje. Het lijkt dat deze balkjes alleen aan de kant gelijmd zijn waar het contact maakt met de onderkant van het tafelblad en niet de zijkant. Nu wilde ik de "table apron rails" (Ik weet de Nederlandse benaming niet?) van de huidige tafel weg laten. Ik heb meerdere tafels gemaakt met alleen een massief 4cm dik blad, echter nu ben ik bang als ik deze rails weg laat dat het tafelblad zal doorzakken ivm de diepe sleufgaten (deze rails zorgt natuurlijk voor stijfheid in de constructie).
Ik snap ook echt niet waarom het tafelblad op deze manier bewerkt is. Natuurlijk worden er vaker uitsparingen in tafelbladen gemaakt voor een staalprofiel, maar op deze manier heb ik niet eerder gezien. Weet één van jullie wat de reden is om dit zo te doen? Welke voordelen heeft dit?
Wat is jullie verwachting? Kan ik dit tafelblad gebruiken zonder de "table apron rails"? Of gaat ie dan doorzakken?
Ik heb via marktplaats een massief eiken tafel gekocht. Ik wilde het tafelblad opschuren en er twee stalen U-poten onder zetten. Nu zag ik echter dat er in de onderkant van het tafelblad 3 hele diepe sleufgaten / slobgaten gefreesd zijn in de breedte richting. Het blad is 4cm diep en deze sleuven zijn +- 32mm diep en komen tot +- 4cm van de rand (in de breedte). Deze sleuven zijn vervolgens opgevuld met een eikenhouten balkje. Het lijkt dat deze balkjes alleen aan de kant gelijmd zijn waar het contact maakt met de onderkant van het tafelblad en niet de zijkant. Nu wilde ik de "table apron rails" (Ik weet de Nederlandse benaming niet?) van de huidige tafel weg laten. Ik heb meerdere tafels gemaakt met alleen een massief 4cm dik blad, echter nu ben ik bang als ik deze rails weg laat dat het tafelblad zal doorzakken ivm de diepe sleufgaten (deze rails zorgt natuurlijk voor stijfheid in de constructie).
Ik snap ook echt niet waarom het tafelblad op deze manier bewerkt is. Natuurlijk worden er vaker uitsparingen in tafelbladen gemaakt voor een staalprofiel, maar op deze manier heb ik niet eerder gezien. Weet één van jullie wat de reden is om dit zo te doen? Welke voordelen heeft dit?
Wat is jullie verwachting? Kan ik dit tafelblad gebruiken zonder de "table apron rails"? Of gaat ie dan doorzakken?