Ik zeg geen nee tegen een lekker stukje oude kaas, maar op een kunststof plank proef je dat terug in de kaas. Mooi moment om zelf even een kleine serveerplank te maken. 1 plank is gemaakt van noten, esdoorn en purperhart en 1 van noten, purperhart en een houtsoort waarvan ik nog een schaaldeel had liggen van Masave. Ik kan niet meer achterhalen wat dit is. Wellicht els of beuk? Het leek me hier wel leuk om de natuurlijke vorm van het schaaldeel te houden.
De plank met esdoorn heb ik afgewerkt met druivenpit olie en daarna nog een laag bijenwasbalsem (product van de Hornbach met bijenwas, lijnzaadolie, caranuba). Ik dacht dat dit laatste nog wat glans toe zou voegen, maar het valt me wat tegen. Het hout voelt ook niet meer zo glad aan als na de olie. Het is wel kinderspeelgoed veilig, dus het lijkt me geen probleem op een serveerplank.
De plank met het schaaldeel is alleen afgewerkt met druivenpit olie. Is dit voldoende bescherming?




De plank met esdoorn heb ik afgewerkt met druivenpit olie en daarna nog een laag bijenwasbalsem (product van de Hornbach met bijenwas, lijnzaadolie, caranuba). Ik dacht dat dit laatste nog wat glans toe zou voegen, maar het valt me wat tegen. Het hout voelt ook niet meer zo glad aan als na de olie. Het is wel kinderspeelgoed veilig, dus het lijkt me geen probleem op een serveerplank.
De plank met het schaaldeel is alleen afgewerkt met druivenpit olie. Is dit voldoende bescherming?



