Wat bij afzuigen belangrijk is om te weten is welke grootte er wordt gefilterd, en hoeveel deeltjes er toch nog door het filter heen gaan.
Daarnaast is het onderscheid tussen lucht die in dezelfde ruimte wordt teruggeblazen, of die naar buiten wordt afgevoerd.
In het eerste geval wordt dan gesproken van een L, M of H klasse filter, en daar is ook de HEPA schaal van toepassing. Tussen die twee zit overlap.
In het tweede geval is de hoeveelheid teruggevoerde lucht de ruimte in van belang, en daar ligt tussen de H2 en H3 schaal het keerpunt op 50% teruggevoerde lucht de ruimte in. De H3 klasse is voor boven de 50% met minder als 0,1mg/m3.
Kort gezegd komt het erop neer dat deze units bij uitstek geschikt zijn om binnen te gebruiken zonder afvoer naar buiten. Bij afvoer naar buiten speelt de verdunningsfactor een rol, ook van toepassing op rookgassen bijvoorbeeld, en dan mag de afgevoerde lucht dus vuiler zijn.
Persoonlijk vind ik het verstandig, om de certificering en constructie aan een fabrikant over te laten en daar dan gewoon een goed functionerend apparaat van te kopen. Het zelf klussen is misschien leuk en bespaart ook geld, de certificering zit er dan nooit op en kost voor jou eigen brouwsel dan ook veel geld. In geval je bedrijfsmatig werkt en ook personeel in dienst hebt, zou ik altijd voor een kant en klaar en gecertificeerd apparaat gaan.
Je ziet met de Fipronil wat voor ellende er kan komen als de certificeringen niet deugen of bestaan. De aantoonbaarheid en herleidbaarheid houden dan op te bestaan. De verantwoordelijkheid ligt dan volledig bij jezelf.
Bill Pentz is een beste vent, maar die gaat jouw geen garantie geven. Weet dat goed voordat je aan een apparaat begint dat jouw gezondheid moet beschermen!
Voor de Duitstaligen nog leesvoer: https://www.arbeitsinspektion.gv.at...MS1449759568086&permalink=holzstaub_leitfaden
Daarnaast is het onderscheid tussen lucht die in dezelfde ruimte wordt teruggeblazen, of die naar buiten wordt afgevoerd.
In het eerste geval wordt dan gesproken van een L, M of H klasse filter, en daar is ook de HEPA schaal van toepassing. Tussen die twee zit overlap.
In het tweede geval is de hoeveelheid teruggevoerde lucht de ruimte in van belang, en daar ligt tussen de H2 en H3 schaal het keerpunt op 50% teruggevoerde lucht de ruimte in. De H3 klasse is voor boven de 50% met minder als 0,1mg/m3.
Kort gezegd komt het erop neer dat deze units bij uitstek geschikt zijn om binnen te gebruiken zonder afvoer naar buiten. Bij afvoer naar buiten speelt de verdunningsfactor een rol, ook van toepassing op rookgassen bijvoorbeeld, en dan mag de afgevoerde lucht dus vuiler zijn.
Persoonlijk vind ik het verstandig, om de certificering en constructie aan een fabrikant over te laten en daar dan gewoon een goed functionerend apparaat van te kopen. Het zelf klussen is misschien leuk en bespaart ook geld, de certificering zit er dan nooit op en kost voor jou eigen brouwsel dan ook veel geld. In geval je bedrijfsmatig werkt en ook personeel in dienst hebt, zou ik altijd voor een kant en klaar en gecertificeerd apparaat gaan.
Je ziet met de Fipronil wat voor ellende er kan komen als de certificeringen niet deugen of bestaan. De aantoonbaarheid en herleidbaarheid houden dan op te bestaan. De verantwoordelijkheid ligt dan volledig bij jezelf.
Bill Pentz is een beste vent, maar die gaat jouw geen garantie geven. Weet dat goed voordat je aan een apparaat begint dat jouw gezondheid moet beschermen!
Voor de Duitstaligen nog leesvoer: https://www.arbeitsinspektion.gv.at...MS1449759568086&permalink=holzstaub_leitfaden
Laatst bewerkt: