open werkplaatsen,met werkstukken

ornament

Post veel
29 nov 2011
1.678
118
open werkplaatsen, met werkstukken van studenten: zaterdag 11 maart opendeurdag

Hallo, Allen

HPIM1091W.jpg IMG_5737bvm.jpg
hierboven: werkstukken van beginners, uit het eerste jaar.
attachment.php
attachment.php


op zaterdag 11 maart 2017 van 10h tot 17h zijn er houtsnijders, beeldhouwers, restaurateurs, live aan het werk in Antwerpen tijdens de opendeurdag van een groot aantal opleidingen. Zowel de Koninklijke Adademie voor schone Kunsten Antwerpen DKO , als de Restauratie/Consrervatie van kunstobjecten en productontwikkeling ( design) van de Universiteit Antwerpen ( UA) , en de " Art traingsschool" van Artesis -Plantijn Hogeschool zetten hun deuren open.
Al deze opleidingen bevinden zich bovendien op dezelfde Campus!!

Een megaconcentratie opleidingen in aangrenzende gebouwen: Blindestraat 9 en 35 , 2000 Antwerpen . Productontwikkeling ligt op de hoek van de Blindestraat en
de Ambtmanstraat. Een kleine 20 minuten stappen van het treinstation Antwerpen - Centraal. Parkeren met de wagen is in deze buurt, op die dag, eerder moeilijk.
we starten de aankondiging met :

1 Atelier Houtsnijden en beeldhouwen in hout ( hout - beeld) van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen DKO ( KASKA-DKO): de zaterdagopleiding voor volwassenen voor iedereen( wonend in BENELUX en daarbuiten).

Deze kunstacademie bestaat sinds 1663 ( 354 jaar)
Na 5 jaar avond- of zaterdagopleiding kan men een certificaat bekomen, uitgereikt door het Vlaamse Ministerie van Onderwijs. Geen workshop dus, maar officieel onderwijs.
Alle houten , stenen werkstukken op de foto's zijn gemaakt door studenten

De cursus "houtsnijden en beeldhouwen in hout" is een zaterdagcursus ( enkel op zaterdagen) voor iedereen vanaf ongeveer 18 jaar. Hier worden enkel hout gesneden, geboetseerd en gereedschap geslepen. Het bestuderen van vormen, historische voorbeelden, beeldtaal en cultuur (al snijdend) staat hier centraal. Sterke nadruk op nuances in de vorm en hoe dit op de uitdrukking van het beeld (ornament) invloed heeft , want dit maakt het verschil. Het is de bedoeling dat de studenten een zo hoog mogelijk niveau houtsnijden bereiken zodat ze later eventueel als restauratiebeeldhouwer kunnen werken. De speciale website over deze opleiding website houtsnijden

Voor de lezers van het forum: interesse om zelf deze opleiding te volgen? TIP: men kan zich nu reeds aanmelden, via de bovenstaande website, en zich vrijblijvend inschrijven op de wachtlijst. Zo gauw er daadwerkelijk ingeschreven kan worden (maand mei of juni) krijgt u als eerste de kans om u in te schrijven (of u te bedenken). Plaatsen zijn schaars, best reserveren dus !! Veel studenten wonen zeer ver van Antwerpen
IMG_2500avk.jpg IMG_9625ak.jpg


2 avondopleiding voor volwassenen (voor iedereen wonend in EU ) Atelier Steen - Beeld: beeldhouwen in steen van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen DKO ( KASKA.DKO).

geheel gelijk aan de opleiding houtsnijden maar dan in marmer en andere stenen. Ook boetseren ( sporadisch) en albast snijden worden er beoefend. Deze richting is de ultieme opleiding klassiek beeldhouwen: het materiaal laat toe om zich volledig te concentreren op de vorm en de uitdrukking die het genereert. Geen houtdraad waar men rekening mee moet houden. Witte marmer, albast laten toe om de fijnste nuances weer te geven, die in andere materialen (brons, hout) niet meer zichtbaar zijn.


attachment.php

attachment.php
attachment.phpattachment.phpAdres : Blindestraat 35, 2000 Antwerpen, in een nieuw gebouw, kelder verdieping (-1).

Speciale website over deze opleiding
: website Steen - Beeld

Ook deze opleiding heeft een grote uitstraling, studenten komen doorgaans van ver. Ook hier kan men zich reeds, totaal vrijblijvend , inschrijven op een wachtlijst ( via de website) indien men erover denk om deze studie te volgen.

Een overzicht afdelingen van deze kunstacademie zoals vind je hier
website Academie

Beeldhouwkunst , Edelsmeden / juweelontwerp , Film- & Videokunst , Fotokunst , Glas in lood , Hout-meubel , Hout-beeld , Kantwerk , Keramiek , Kunstexploratie , Kunstgeschiedenis , Mode- theaterkostuum , Monumentale Kunsten , Scenografie , Schilderkunst , Schilderen-fresco , Sounddesign-geluidsvormgeving , Steen-beeld, Tekenkunst , Textiele kunsten , Vrije grafiek , Weefkunst , Jeugdatelier

3 Universiteit Antwerpen.


toont onder meer de werkplaatsen van Ontwerpwetenschappen: Productontwikkeling , interieurarchitectuur, en hun unieke opleidingen " Conservatie - Restauratie" van houten voorwerpen , schilderijen, stenen beelden , polychromie, glas, metaal, ceramiek, textiel, papier en muur ( stuc en fresco). Tot vorig academiejaar werd het door de Artesis hogeschool georganiseerd. Deze opleiding maakt vanaf vorig jaar deel uit van Universiteit Antwerpen en is wetenschappelijker, theoretischer geworden.
Deze UA campus Conservatie- Restauratie vind je op volgend adres : Blindestraat 9, 2000 Antwerpen; atelier hout is op het gelijkvloers. Waar productontwikkeling die dag zich zal manifesteren weet ik niet, dat zou op verschillende plaatsen kunnen zijn, in ieder geval niet verder dan 150 meter van het bovenstaande adres.
opgepast: ze sluiten waarschijnlijk rond 16.30h. En dit is een groot gebouw met vele verdiepingen en vele werkplaatsen.
hun site https://www.uantwerpen.be

4 Artesis Plantijn Hogeschool.
heeft ook een " Art training school" op niveau van hogeschool en ook deze ateliers zijn open.  • Fotografie
  • Grafisch ontwerp
  • Juweelontwerp en Edelsmeedkunst
  • Mode
  • Theaterkostuum
  • Vrije Kunsten Beeldhouwkunst
  • Vrije Kunsten In Situ3
  • Vrije Kunsten Schilderkunst
  • Vrije Kunsten Vrije grafiek


hun website
http://www.ap.be/koninklijke-academie

adres: tussen Blindestraat 9 en 35 heb je een ingang naar een parking ( die dag voor auto's gesloten, op vraag van de brandweer ) en vandaar naar de rest van de Campus, daar zijn de werkplaatsen van AP hogeschool.. In de Blindestraat zijn er dus geen andere gebouwen tussen nummer 9 en nummer 35.

Deze opendeurdag heeft plaats op zaterdag 11 maart 2017 van 10h tot 17h

groeten,
Ornament

www.beeldhouwen.net
http://www.houtsnijden.eu
 
Laatst bewerkt:

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.