Open Dag Hout, 21 oktober in de Hanzehal te Zutphen

jaap

Moderator
9 mrt 2008
5.051
1.682
Terkaple
www.woodworking.nl
Beste Forummers,

De voorbereidingen voor Open Dag Hout 2018 lopen al weer een tijdje. We gaan weer naar dezelfde locatie als vorig jaar, de Hanze hal te Zutphen, datum: zondag 21 oktober.
Open Dag Hout was een eendaags evenement, maar we zijn nu aan het onderzoeken of we ook al niet iets op de zaterdagmiddag kunnen gaan doen.
Tot nu toe gebruikten we de zaterdagmiddag (en vaak een stukje van de avond) om op te bouwen en alles klaar te zetten. Het meeste werk is om de elektriciteit uit het hoge plafond naar beneden te halen, tafels klaarzetten, spandoeken ophangen en te zorgen dat de kramenleverancier alles op tijd op de goede plek krijgt. Een aantal standhouders bouwt dan al op zaterdagmiddag op.
Als we de voorbereiding op de zaterdagochtend plannen, dan hebben we de mogelijkheid om zaterdagmiddag al iets in de hal te gaan doen, b.v. een aantal workshops. Je zou dan van 13:00 tot 17:00 2 keer 2 uur wat doe en dan denken we aan slijpen, zagen zetten en vijlen, schaaf afstellen, vergulden, hout draaien, zwaluwstaarten maken etc.
Er is een apart topic aangemaakt om hier op te reageren, tips, ideeën, allemaal welkom.

Voor de zondag willen we in een aparte ruimte naast de hal een aantal lezingen/demo’s organiseren. Middels een camera en schermen willen we zorgen dat iedereen een zo goed mogelijk beeld krijgt wat er te zien zal zijn. Ook hier hebben we ideeën, maar luisteren we liever naar jullie wensen. Naast iets hands-on zou het b.v. ook over vormgeving kunnen gaan, of bosbeheer ….. Laat maar horen, we werken het graag samen met jullie uit.

En natuurlijk wordt het ook weer een dag voor de forummers, voor jullie. We gaan weer een prijsvraag doen, want dat was vorig jaar een groot succes, de enorme lange Woodworking.nl tafel was fantastisch gevuld. De prijzen, beschikbaar gesteld door Baptist en Hegner waren echt super. We denken dat het format nog iets verbeterd kan, ook daar is een separaat topic voor.

Zet maar vast in de agenda, 21 oktober 2018 Open Dag Hout in de Hanze hal te Zutphen, de leukste en mooiste houtdag van Nederland!

jaap
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Sjef Kickken

Nieuw lid
1 okt 2016
1
0
In het verleden werd de Open Dag Hout steeds in een andere plaats gehouden, maar de laatste jaren alleen nog maar in Zutphen. Waarom is dat. Als je het op meerdere plaatsen organiseert krijg je m.i. jaarlijks andere bezoekers.
 

trilliwilli

Post veel
11 apr 2015
1.061
8
Leiderdorp
De organisatie van de "oude" Open dag hout is er een aantal jaren geleden mee gestopt. Op initiatief van een aantal leden van het forum is dit weer nieuw leven ingeblazen, met als geschikte locatie hiervoor de Hanzehallen in Zutphen. Dat verklaard het verschil met de opzet uit het verleden.

Veel geschikte locaties in het verleden waren de veemarkthallen, waar zwaar materiaal geen pobleem was. Nu is het een stuk lastiger om geschikte locaties te vinden waar een dergelijk evenement georganiseerd kan worden dat ook nog betaalbaar is.

Veemarkthallen Utrecht en Groenoordhallen Leiden zijn zo maar twee locaties die inmiddels gesloopt zijn voor woningbouw.
 
Laatst bewerkt:

Toxiq

Oud hout
28 aug 2013
5.801
7
Flevoland
In het verleden werd de Open Dag Hout steeds in een andere plaats gehouden, maar de laatste jaren alleen nog maar in Zutphen. Waarom is dat. Als je het op meerdere plaatsen organiseert krijg je m.i. jaarlijks andere bezoekers.

Dat wil niet zeggen meer
er zijn gebieden waar er niet veel mensen komen en/of de opkomst laag is vanwege de afstand
Zutpen ligt redelijk centraal en dus voor het grootste deel van nederland goed te doen en ik gok zo dat een grote opkomst belangrijker is voor dit evenement om te kunnen groeien dan een wisselend publiek waar je het misschien met een 1/3 moet doen (niet te vergeten het vinden van een geschikte lokatie

Zelf vind ik een stuk rijden voor een leuk/goed evenement geen probleem (ik rij er ook wel voor naar belgie)
 
Hoi Jaap,

Zijn er ook al affiches digitaal zodat ik ze kan uitprinten en verspreiden ?.

Ik sta dit jaar helaas niet zelf maar wil wel zoveel mogelijk mensen naar Zutphen zien te krijgen.
Door in mijn omgeving zoveel mogelijk ODH2018 bekend te maken hoop ik op veel bezoekers.

Alvast bedankt,

Gr Edwin
 

jaap

Moderator
9 mrt 2008
5.051
1.682
Terkaple
www.woodworking.nl
Vrijdagavond 19 oktober, al weken een grote werkdruk maar dat pakte vandaag wonderweg goed uit. En daartussendoor hebben we weer alles geregeld voor een top Open Dag Hout 2018.
Morgen al vroeg naar Zutphen op de hal in orde te maken en dan vanaf 1 uur de workshops, we zullen vast de foto’s zien op woodworking.nl.

Het wordt de 4e keer voor ons en we denken echt de leukst ODH tot nu toe, maar dat weten we zondagavond pas. We zijn wel trots op de prachtige lijst deelnemers, een deel vaste die we ook niet graag zouden missen. En ook een aantal nieuwe, gelukkig want we willen het ook wat spannend houden.

Onder de nieuwe deelnemers hebben we b.v. Gijs de Wit van de beroemde dewitguitars. En houtdraaier Eddy Nijsen die 250 houtsoorten meeneemt. Jurriaan Kalkman met zijn prachtige schalen, Tanya Zeeman die ambachtelijk leer bewerken demonstreert, Daan de Leeuw met zijn prachtige tafels en ruim 30 jaar ervaring in houtbewerken. Koos Overdevest, de bekende vlogger met zijn timmertips op youtube.
Heel anders is het prachtige pyrografie werk van Jan de Vuurman, Meubelmakerij De Schrijn met haar cursusaanbod en Burnwoods met houten horloges en zonnebrillen.

Maar gelukkig is ook Annette Koehnen er weer, met haar prachtige meubels en ze is verslingerd aan het snijden van houten lepels. En bekend van het forum Ernst Kuhne de meubelmaker komt ook.

En dan al die leveranciers van gereedschap en andere mooie spullen, waar heb je de gelegenheid dat allemaal bij elkaar te zien.

Het is speciaal een dag voor de forummers zelf, al die houtbewerkers en houtbewerksters die woodworking.nl gebruiken als vraagbaak, als inspiratie en daar hun werkstukken delen.
Een lid van woodworking.nl die een mooi werkstuk meeneemt (geen experimenteel brandhout) heeft gratis toegang tot Open Dag Hout mits je voor 11 uur binnen bent. Al de werkstukken worden op een lange tafel tentoongesteld en dingen mee om een aantal prachtige prijzen.

In de jury zitten Bas Hemmen en Marcel Bilow en de voorzitter is Alex Hemme, bij de meesten bekend als specialist bij Baptist.

Voor de kinderen is weer de kinderhoek, waar ze onder begeleiding kunnen figuurzagen, timmeren, kleuren, plakken en vooral plezier maken. En er staan ook altijd volwassenen in de rij om eens zo’n mooie Hegner figuurzaag te proberen.

Moe, niet helemaal voldaan en met de spanning hoe het zaterdag en zondag zal gaan heb ik net mijn medebestuurders nog even gebeld. Niks vergeten? Dan nog een biertje en straks lekker slapen, want we hebben 2 drukke maar hele leuke dagen voor de boeg.

We hopen dat jullie dat ook zo gaan ervaren en heten jullie zondag 21 oktober van harte welkom op de Open Dag Hout 2018 in de Hanzehal te Zutphen.

jaap
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.