Dag allemaal,
Ik heb onlangs een stanley schaaf gekocht, de bailey, en wilde een poging doen die scherper te maken. Daarvoor heb ik vanmiddag een wetsteen gekocht, namelijk de kirschen 3707. Een beetje op goed geluk, want tot mijn verbazing kon de man in de winkel mij niet vertellen welke korrel zijn wetstenen hadden. De steen die ik kocht was volgens hem 'middelgrof'. Nu heb ik geprobeerd mijn schaafbeitel af te wetten, maar dit lukt eigenlijk niet: ik heb het idee dat de steen bijna niets afneemt (de krasjes van de fabrikant slijpbeurt verdwijnen niet). Ik dacht dat hij misschien een te fijne korrel had, maar ook op de site van kirschen staat die niet vernoemt.
Heeft iemand ervaring met deze steen?
(Ik ben een absoluut beginner qua schaven, beitels en slijpen en moet het een beetje doen met dit forum en youtube filmpjes
).
Bedankt.
Ik heb onlangs een stanley schaaf gekocht, de bailey, en wilde een poging doen die scherper te maken. Daarvoor heb ik vanmiddag een wetsteen gekocht, namelijk de kirschen 3707. Een beetje op goed geluk, want tot mijn verbazing kon de man in de winkel mij niet vertellen welke korrel zijn wetstenen hadden. De steen die ik kocht was volgens hem 'middelgrof'. Nu heb ik geprobeerd mijn schaafbeitel af te wetten, maar dit lukt eigenlijk niet: ik heb het idee dat de steen bijna niets afneemt (de krasjes van de fabrikant slijpbeurt verdwijnen niet). Ik dacht dat hij misschien een te fijne korrel had, maar ook op de site van kirschen staat die niet vernoemt.
Heeft iemand ervaring met deze steen?
(Ik ben een absoluut beginner qua schaven, beitels en slijpen en moet het een beetje doen met dit forum en youtube filmpjes
Bedankt.