Frames voor raathoning maken

Gillepils

Nieuw lid
6 dec 2010
9
1
Lasersnijden is wel duurder en duurt langer, en ik weet niet of roet aan de snijkanten een probleem is, als dat wel is, is er nog wel wat schuren nodig, niet het einde van de wereld, maar wel weer werk.
Zouden die zijkanten nog vervormen door de activiteiten van de bijen of klimaat? Want dan is het wel handig om de frames alleen op de hoeken aan te laten liggen.
Veel zal dat niet vervormen, gezien dat dat maar een maandje in de kast zal blijven. De hoeken moeten ook niet vastgemaakt worden. Die ga ik met zwaluwstaarten doen en de bijen maken die dan wel verder vast met honingraat.
 

Gillepils

Nieuw lid
6 dec 2010
9
1
Heb Google Image Search even moeten inzetten maar snap nu hoe het werkt. Het zijn kleine inzetraampjes voor in 'standaard' raampjes voor raathoning.


Mijn vader deed dit altijd in standaard ramen met een kleine strip kunstraat aan de bovenzijde om een start te geven zodat de bijen dit zelf konden uitbouwen.

Na uitbouw, honing opslag en verzegeling haalde hij de raten uit de kast en versneed hij de raten en gingen deze in frietbakjes voor de verkoop. Hij had een goede vaste afnemer van een Turks koffiehuis voor een groot deel van zijn heidehoning op raat.
Versnijden is inderdaad de klassieke optie. De kleine houten raampjes presenteren mooi en het is een minder plakkerige bedoeling.

Voor heide is raathoning inderdaad ideaal, want die is moeilijker te slingeren.
 

Gillepils

Nieuw lid
6 dec 2010
9
1
ik snap wel dat je dit soort kleine raampjes gebruikt, wanneer je een honingraam gebruikt en uitsnijd loopt de honing er uit. das best geklieder :confused:
Het laagje roet van het lasersnijden maakt niets uit, de bijen poetsen toch alles voor het als honingopslag wordt gebruikt. ik weet trouwens niet of iedereen een stuk kunstraat in in de raathoning kan waarderen, ik vind het zelf in ieder geval niet fijn.
Het is inderdaad niet voor iedereen, maar het is de meest pure honing. Smeer het op een boterham en je merkt de was nauwelijks. In veel Duitse hotels ligt er raathoning bij het ontbijtbuffet en in de Turkse en Marrokkaanse gemeenschap lijkt deze populair te zijn.
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.