Mijn vader had nog een masief eikenhouten kaaskast staan die hij wilde weg doen. Voor mijn garage heb ik nog een trappengat waar geen balustrade omheen staat dus 1+1 maakt twee en van de staanders van de kast ben ik een balustrade aan het maken. Nu heeft de kast ook mooie dikke eikenhouten planken dus twee daarvan heb ik omgetoverd tot tafeltjes voor de keramische BBQ.
Eerst grog uitgezaagd met de decoupeerzaag (lintzaag blad is namelijk stuk en heb nog geen nieuwe).


Kopieerfrees in de bovenfrees en die weer ondersteboven in zijn houder, dubbelzijdige tape tussen het origineel en de ruwe versie en kopiëren maar.


Daarna het handvat grof uitgezaagd uit een van de poten, deze is wat dik voor de decoupeerzaag dus voorbewerkt met de tafelzaag en daarna ook kopiëren.


Mezelf weer eens gefopt bij de overgang van langhout naar kopshout, de frees beet er zo een stuk uit, gelukkig was het nog te redden.
Vandaag thuis met de bandschuurmachine en de handpalmschuurmachine de zaak afgewerkt (60 & 120)

Nu heb ik nog twee vragen.
1) zal ik ze nog met fijnere korrel naschuren?
2) waarmee zal ik ze afwerken?
De tafeltjes hangen los op voldoende afstand van de BBQ, deze staat meestal wel buiten onder een afdak. Zouden jullie lak, beits of olie kiezen?
Eerst grog uitgezaagd met de decoupeerzaag (lintzaag blad is namelijk stuk en heb nog geen nieuwe).


Kopieerfrees in de bovenfrees en die weer ondersteboven in zijn houder, dubbelzijdige tape tussen het origineel en de ruwe versie en kopiëren maar.


Daarna het handvat grof uitgezaagd uit een van de poten, deze is wat dik voor de decoupeerzaag dus voorbewerkt met de tafelzaag en daarna ook kopiëren.


Mezelf weer eens gefopt bij de overgang van langhout naar kopshout, de frees beet er zo een stuk uit, gelukkig was het nog te redden.
Vandaag thuis met de bandschuurmachine en de handpalmschuurmachine de zaak afgewerkt (60 & 120)

Nu heb ik nog twee vragen.
1) zal ik ze nog met fijnere korrel naschuren?
2) waarmee zal ik ze afwerken?
De tafeltjes hangen los op voldoende afstand van de BBQ, deze staat meestal wel buiten onder een afdak. Zouden jullie lak, beits of olie kiezen?