Eiken krullebol

jaap

Moderator
9 mrt 2008
4.202
228
Terkaple
www.woodworking.nl
Goh, wat bijzonder een echte eyecatcher! Is het een geheim procedé hoe deze lampen gemaakt worden? Kun je ook wat spelen met de hoeveelheid licht die verspreid wordt?

jaap
 

FerryLeek

Actieve deelnemer
26 mrt 2015
130
24
Putten
www.foak.nl
Geen geheim procedé Jaap 😀veel geduld, eerst eiken stroken zagen van br. 2 cm X d. 4 mm. 4 stuks, deze licht stomen en buigen op een mal voor gewenste diameter, daarna lange stroken van 2 mm stomen en opkrullen op een ronde pvc buis, even laten drogen en daarna opnieuw krullen en verlijmen Op het ronde frame en later onderling verlijmen, bovenin een kleine opening houden voor een eiken fittinghouder. Ook geprobeerd met fineer maar na 100 meter proberen en veel breekwerk op de vingerlassen het aangepast naar bovenstaande. Hoe meer krullen hoe dichter dus minder licht doorlaat, een led lamp 2700 k en dimmer doen wonderen
 

jelmer

Post veel
10 jan 2009
1.407
97
Fryslân
Heel erg leuk en creatief gemaakt. Je kan dus ook spelen met verschillende diameters als je kleinere stroken hout gebruikt?
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.