Hallo hout kenners!
Graag vraag ik jullie advies.
Ik ben van plan om van boomstambladen 2 tafels te maken. 1 voor buiten en 1 voor binnen. Ik verwacht dat deze circa 7-10 cm dik worden. Ik kom vaak hout tegen dat vers gezaagd is of pas 1 jaar te drogen ligt. Het houtsoort weet ik nog niet. Eiken/beuken
BUITEN
De tafel buiten ben ik van plan alleen te schuren en op stalen X-poten zetten. Het verweren van het hout en eventuele kringen van het drinken etc. laat zien dat er lekker in de tuin geleefd wordt. ‘S winters zal ik de tafel afdekken met een zeil of dergelijke voor het vocht.
Waar moet ik verder rekening mee houden?
BINNEN
Binnen willen we de tafel wel behandelen. Ik denk aan goed schuren en met olie of bijenwas behandelen zodat vocht en etensresten op de tafel blijft liggen.
Waar moet ik rekening mee houden? Kan ik ‘nat’ of ‘vers gezaagd’ hout binnen gebruiken en direct behandelen?
Waar ik bang voor ben is dat er hars op de vloer of tegels buiten zal lekken. Hoe kan ik dit tegengaan?
Alle tips en trickzijn welkom.
Mvg,
Brian
Graag vraag ik jullie advies.
Ik ben van plan om van boomstambladen 2 tafels te maken. 1 voor buiten en 1 voor binnen. Ik verwacht dat deze circa 7-10 cm dik worden. Ik kom vaak hout tegen dat vers gezaagd is of pas 1 jaar te drogen ligt. Het houtsoort weet ik nog niet. Eiken/beuken
BUITEN
De tafel buiten ben ik van plan alleen te schuren en op stalen X-poten zetten. Het verweren van het hout en eventuele kringen van het drinken etc. laat zien dat er lekker in de tuin geleefd wordt. ‘S winters zal ik de tafel afdekken met een zeil of dergelijke voor het vocht.
Waar moet ik verder rekening mee houden?
BINNEN
Binnen willen we de tafel wel behandelen. Ik denk aan goed schuren en met olie of bijenwas behandelen zodat vocht en etensresten op de tafel blijft liggen.
Waar moet ik rekening mee houden? Kan ik ‘nat’ of ‘vers gezaagd’ hout binnen gebruiken en direct behandelen?
Waar ik bang voor ben is dat er hars op de vloer of tegels buiten zal lekken. Hoe kan ik dit tegengaan?
Alle tips en trickzijn welkom.
Mvg,
Brian