Heerlijke zomerse dagen hier in Breda. De BBQ staat vrijwel continu aan en omdat ik zo’n toffe gozer ben komen er ook veel vrienden langs. (Dat ik een zwemvijver heb en goed kan BBQen staat daar los van.) 
Ik had alleen nog geen mooie functionele snij/serveer plank. Ik wilde iets groots. Waarbij de vleessappen in het midden van de plank blijven maar wel handig kan uitschenken over de boorden. En wat ruimte voor sausjes.
In 10 minuten tijd had ik een aantal planken tegen elkaar gelijmd. Eik, padoek en noten hout. Daarna weer gaan zwemmen en relaxen want het was boven de 30 graden.
Een uurtje geleden de slijptol met een rasp gebruikt om de hoofdgedeelte vorm te geven. Met een router half freestyle de sausbakjes gefreesd. Heel verantwoord op slippers en zwembroek.
Snel met de schuurmachine 40/80/120/180 grid de plank geschuurd en nu staat ie in de eerste laag tung olie.
Ben eigenlijk best tevreden met het resultaat tot nu toe. Vooral dat het maar hooguit 2 uur werk is geweest.
Plank is 45cm breed.




Ik had alleen nog geen mooie functionele snij/serveer plank. Ik wilde iets groots. Waarbij de vleessappen in het midden van de plank blijven maar wel handig kan uitschenken over de boorden. En wat ruimte voor sausjes.
In 10 minuten tijd had ik een aantal planken tegen elkaar gelijmd. Eik, padoek en noten hout. Daarna weer gaan zwemmen en relaxen want het was boven de 30 graden.

Een uurtje geleden de slijptol met een rasp gebruikt om de hoofdgedeelte vorm te geven. Met een router half freestyle de sausbakjes gefreesd. Heel verantwoord op slippers en zwembroek.

Snel met de schuurmachine 40/80/120/180 grid de plank geschuurd en nu staat ie in de eerste laag tung olie.
Ben eigenlijk best tevreden met het resultaat tot nu toe. Vooral dat het maar hooguit 2 uur werk is geweest.

Plank is 45cm breed.


