Sorry vr late antwoord, ik kom niet zo heel vaak meer op het forum (tijdsgebrek...).
De foto komt denk ik van een interieurblog of -tijdschrift o.i.d. Ik vond de overige foto('s) met een browser met een functie om op foto te google'n en daarna wat verder te surfen (denk via pinterest). Het apparaat waar ik dat mee deed heb ik nu niet ter beschikking / vind het op deze computer niet dadelijk terug. Op de oorspronkelijk foto zie je dat de tekening van de beplanking mooi doorloopt, en dat de kader 'voor de beplanking' te dik is om een paneel zonder bossing in een groef te plaatsen (dan zou je al snel een deur van 5.5 à 6 cm dik hebben). Vandaar heb ik verder gezocht om het iets beter te illustreren....
@ Rik DA: Een collageenlijm / dierlijke lijm is zeker een meerwaarde t.o.v. geen lijm. Het is wel een heel gedoe.... En wat minder vanzelfsprekend. Ik ben er onvoldoende in thuis om echt goed advies te kunnen geven. Je hebt verschillende soorten (huidenlijm, vislijm, beenderlijm...... ) met elk een beetje hun eigen eigenschappen (elasticiteit, droogtijd, open tijd, temperatuur van verwerken, houdbaarheid.....).
Ik heb ze nooit weten gebruiken o.w.v. milieubewustzijn. Wel bij restauraties waarbij men historisch correct wil werken of waarbij men de restauratie wil kunnen verwijderen. In de muziekinstrumentenbouw waarbij men de verlijming weer wil kunnen verwijderen om een correctie of herstelling uit te voeren. De lijm komt los als je hem verwarmt. Komt meestal in korrels die je (au bain marie) verwarmt. Ik zou het persoonlijk niet doen als je er geen ervaring mee hebt (en mogelijk ook niet heel geroutineerd bent in het vlot verlijmen van een dergelijke constructie?).
Tidebond heeft een soort hybride product, een collageenlijm in vloeibare vorm. Hoe milieuvriendelijk die is weet ik niet. De houtbaarheid zou wel beperkt zijn. Wordt o.a. gebuikt door luthiers.
Tenslotte is milieuvriendelijkheid ook een beetje relatief.... PVA lijm wordt gemaakt van olie, maar zou zoals Wim aangeeft niet zo heel milieubelastend zijn en afbreekbaar zijn. Je gebruikt daar ook niet zo heel veel van..... Er is een veelvoud aan olie gebruikt om die boom te kappen, te verzagen en het hout bij u te krijgen..... Om nog maar te zwijgen dat dat hout waarschijnlijk beter was voor de natuur toen het nog een boom was

.
Veel succes, deel zeker je ervaringen en post het resultaat!