Eerst eens nog beste wensen voor iedereen.
Mijn vraag gaat over een kleine boomschijf die ooit de basis is geweest van een smulpakket, zij ligt ongeveer 2 jaar bij mij binnen in mijn werkhokje, in de zomer wordt het bloedheet, dus ik denk dat de schijf helemaal droog is, maar er zijn geen scheuren. Ik wil een plankje voor kaas en andere lekkernijen van maken, daarom wil ik zeker weten dat dit hout geen probleem geeft met etenswaar. Ik heb al op diverse sites gekeken, en ik denk dat het essen is, gezien de kleur, tekening en schors (vrij glad). Ik kom uit op en sgg van ongeveer 0,6kg/dm^2 (doorsnee gemiddeld 18,5 cm, gemiddeld 3cm dik, 590 gram zwaar). Photos van beide kanten, een kant lichtjes bewerkt (de lichtere plekken) en de schors (vrij glad). Het kopse hout is vrij hard.
Mijn vraag gaat over een kleine boomschijf die ooit de basis is geweest van een smulpakket, zij ligt ongeveer 2 jaar bij mij binnen in mijn werkhokje, in de zomer wordt het bloedheet, dus ik denk dat de schijf helemaal droog is, maar er zijn geen scheuren. Ik wil een plankje voor kaas en andere lekkernijen van maken, daarom wil ik zeker weten dat dit hout geen probleem geeft met etenswaar. Ik heb al op diverse sites gekeken, en ik denk dat het essen is, gezien de kleur, tekening en schors (vrij glad). Ik kom uit op en sgg van ongeveer 0,6kg/dm^2 (doorsnee gemiddeld 18,5 cm, gemiddeld 3cm dik, 590 gram zwaar). Photos van beide kanten, een kant lichtjes bewerkt (de lichtere plekken) en de schors (vrij glad). Het kopse hout is vrij hard.