waar koop je restanten houten plankjes?

Reinier68

Actieve deelnemer
16 mrt 2016
125
8
Hallo allemaal,

Weten jullie in omgeving Gouda een handel waar je restanten houten plankjes kan kopen?

Mijn vader is slecht ter been maar ik heb hem besmet met houtbewerking.
Recent een goede elektrische figuurzaag en stationaire schuurmachine voor hem gekocht en een stofzuiger.
Hij zaagt en schuurt er op los, Moeders helpt met naai- en schilderwerk.
Zo maken ze samen leuke dingen die ze dan weer weggeven aan de kerk of mensen die het nodig hebben (ziekte of mentale steun).

Ze halen er veel plezier uit dus daarom ben ik op zoek naar restanten van mooie plankjes hout.
Voorheen zag ik nog wel eens wat bij Massave, maar geen idee of Rick nog dergelijke 'dozen' heeft?

Nu woon ik in omgeving Gouda, dus ben nu in deze regio op zoek.
Dus als jullie wat weten, dan hoor ik het graag.

Groeten,

Reinier
 

Wim Kluck

Oud hout
28 feb 2010
6.972
744
Gaanderen
Masave in Zwolle heeft soms dit soort restpartijen. Rick stuurt dit door geheel Nederland. Kijk voor de de link onder de knop donate. Onder = een cm eronder. Je mag natuurlijk ook eerst doneren en daarna de link aan klikken. Ge woon even mailen of ie wat heeft en wat het kost.
 

klusrob

Post veel
27 jun 2011
1.219
573
Omgeving Eindhoven
Masave heeft zeker nog vaak leuke kleine stukken in de aanbieding. Als je je inschrijft voor zijn nieuwsbrief (via zijn website) dan staat daar ook veel mooi hout in, en ook komt zijn "mooie stukjes-bak" daarin regelmatig voorbij.
En anders gewoon ff naar hem bellen/mailen met je vraag. Hij heeft zeer waarschijnlijk regelmatig stukken hout die aan je vraag voldoen, en kan ze mogelijk dan voor je achterhouden als hij op voorhand weet wat dat je regelmatig een bepaald assortiment zoekt.

Maar naar wat voor soort hout ben je precies op zoek? Wat is voor jouw "mooie plankjes hout" en hoe groot+dik moeten die zijn? Want misschien heeft een van ons wel wat liggen.
 
  • Leuk
Waarderingen: boudewijn_de_bouwer

Reinier68

Actieve deelnemer
16 mrt 2016
125
8
Hoi,

Ik heb me ingeschreven bij Massave :)

Mijn vader maakt van alles, van een stukje rondhout van een trapleuning zijn penguins en schapen gemaakt, van vlakke stukjes zijn engeltjes gemaakt (voor kerst, Moeders heeft het kopje beschilderd en kleding gemaakt). Houder voor telefoon of foto. Van alles eigenlijk.

Het zijn dus geen hele grote werkstukken, hout hoeft dus niet heel groot of exclusief te zijn. Alles wat beter is dan vuren is al mooi omdat dat gewoon mooier te verwerken is en een beter resultaat geeft.
Stukjes van 10x15cm zijn al mooi, dikte maximaal 10mm.

Groet,

Reinier
 
  • Leuk
Waarderingen: hartvoorhout.jouwweb.nl

chevy66

Oud hout
19 jul 2013
3.875
729
Kijk op marktplaats wat je aan hout gratis kan ophalen in je omgeving. Zo kom ik ook aan het meeste van mijn hout. Ook bijvoorbeeld pallets kunnen mooi hout bevatten. Ik heb er laatst nog een ontdaan van beukenhout met slaap. Ook zitten er vaak tropische hardhoutsoorten in verwerkt. Restjes vloerdelen uit de container, deuren, kozijnen. Ze zijn hier in de buurt aan het renoveren en ik loop elke dag alle containers even langs als ik toch de hond aan het uitlaten ben. Als het te groot is om direct mee te nemen, vraag je even aan de bouwvakkers of ze het voor je apart willen zetten. Als je je afspraak om het op te halen gewoon na komt en je gooit er een pak koeken tegen aan, dan zetten ze de volgende keer al dingen voor je apart. Er zijn veel vriendelijke behulpzame mensen, die je graag helpen.
 

Henk H

Hout maakt gelukkig
22 nov 2020
397
327
Nootdorp
Ik hanteer sinds 3 weken de zoekfunctie op marktplaats met de criteria: Hout, rubriek planken, straal binnen 5 km. Dit leverde al een paar leuke stukken hout op. Overigens vermoed ik dat er meerdere houtbewerkers, net als AHK, ook wel wat restanten heeft liggen.
 

Reinier68

Actieve deelnemer
16 mrt 2016
125
8
@henk: ik ga ook even een filter maken voor MP.
Heb in Gouda idd al iemand gevonden die restantjes van meubelmaken heeft.

Parketleggers moet ik nog even verder zoeken. Velen hebben geen massief meer. Alleen toplaag is nog echt.

Dank allemaal voor tips en suggesties!!
 

Paul90

Actieve deelnemer
25 jan 2021
36
10
Ook bijvoorbeeld pallets kunnen mooi hout bevatten. Ik heb er laatst nog een ontdaan van beukenhout met slaap. Ook zitten er vaak tropische hardhoutsoorten in verwerkt. Restjes vloerdelen uit de container, deuren, kozijnen.
Wat voor pallets en wat voor containers vindt jij in Utrecht? :oops: die wil ik ook wel in de buurt!

Ik had een paar hardhouten pallets. Nadat alle spijkers eruit waren had ik kromme planken vol met spijkergaten en scheuren en veel zand. Het was vooral *hard* hout met grove, warrige draad. Daar kan je heel wat schaafbeitels op bot maken.
Idem met restanten tuinhout; heb wat bangkirai schuttingplanken. Heel mooi hout, maar allemaal krom, vol zand en niet te vlakken met een handschaaf. Behalve wat grof tuinwerk is daar niets mee te beginnen.

Wat ik in de buurt in bouwcontainers vindt zijn vooral 100 jaar oude vloerdelen vol spijkers en tapijtlijm. Een beuken binnendorpel is een zeldzaamheid.
 
  • Leuk
Waarderingen: rik ruig

chevy66

Oud hout
19 jul 2013
3.875
729
Ben toen ik naar mijn werkplaats reed nog langs een container gekomen waar een hardhouten binnendeur in stond. Ik was met de luxe wagen en had de hond achter in. Anders had ik hem er uit gehaald. Als ze ergens een container neer zetten loop ik er meestal even met de hond langs. Even een belangstellend praatje maken. Soms inderdaad alleen maar rommel, maar ook 35 m/2 esdoorn vloerdelen, of deuren, ramen ,kozijnhout. Vaak gooien mensen die gaan verbouwen een hoop weg.. Als ze weten dat ze je er een plezier mee kunnen doen, geven ze het aan jouw.
 
  • Leuk
Waarderingen: rik ruig

chevy66

Oud hout
19 jul 2013
3.875
729
Vroeger hier in utrecht heel veel weggehaald, maar tegenwoordig hebben ze het nodig om buitenlandse oerbossen aan het branden te krijgen.
 
  • Leuk
Waarderingen: rik ruig

Paul90

Actieve deelnemer
25 jan 2021
36
10
Als ze ergens een container neer zetten loop ik er meestal even met de hond langs.
Ik hoor het al, tijd voor een hond dus! (En meer plek om dit soort dingen op te slaan en te herzagen.)

de milieustraat !
In Utrecht niet meer. Goed hout wordt hier in een speciale kar verzameld voor Buurman, een winkel voor tweedehands bouwmaterialen
Bij dat soort zaken is soms wel een mooi reststukje te vinden voor weinig.
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.