Noten en Eiken lampjes

Joost Kok

Hout met mogelijkheden
25 jan 2019
240
78
Eemnes
Haha in plaats van de mouwen opstropen trek je gewoon je overhemd uit om de lampjes te snijden. Kreeg je het er zo warm van?
lampjes vervelen zeker niet, leuk ontwerp en mooi gemaakt.
 

HoutNerveus

Actieve deelnemer
8 mei 2020
280
406
26
Delft
vanbart.weebly.com
met een keukenmes doorgezaagd zonder dat ze één krimp gaven ?

Haha, het idee is in elk geval wel duidelijk ;) ik heb in realiteit een japanse zaag gebruikt. Dat ging best soepel, al raakten er een paar latjes los tijdens dit proces. Daarom heb ik achteraf nog een extra latje toegevoegd aan de binnenkant, op een paar centimeter hoogte.
Voor het ronde lampje heb ik deze mbv een soldeerbout rond gebogen.

Lampjes én foto's on point (y)

Dankje! Ik ben eindelijk eens echt tevreden met de foto's. Wat volgens mij de grootste verbetering is, is mijn nieuwe grijze achtergrond. Dit is een oud rolgordijn wat ik bij het grofvuil vond!

Grappig ontwerp….. enige dat mij (als mierenneuker) stoort is dat de latjes wat scheef lijken te zitten.

Fair point, zeker voor de ronde. Dit zat hem vooral in dat ik in de ronde basissen met de hand een 16-hoekige sponning moest schaven om de plankjes tegenaan te plakken. Deze werden erg ongelijk met dit als gevolg...

Bij een volgende versie zou ik, ipv een sponning te maken in de bodem, de bodem uit twee plakken maken, de bovenste plak netjes 16-hoekig zagen en dikker maken zodat het extra verstevigingslatje niet nodig.
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.