Molendag houtzaagmolen De Salamander Leidschendam

Zaterdag 11 mei 2024 is Molen De Salamander natuurlijk ook weer deelnemer aan de Landelijke Molendag. Door iedereen uit te nodigen een molen te bezoeken laten molenaars en vrijwilligers iedereen zien hoe bijzonder molens zijn.
De unieke werkende houtzaagmolen, de ‘icoon van Leidschendam’ is open voor bezoek van 11.00 tot 16.00 uur. Als vanouds is er weer alle aandacht voor hout. Er wordt natuurlijk weer een boom tot planken gezaagd en laten de zaagmolenaars zien wat daar allemaal voor komt kijken. Onze vrijwilligers en houtdraaiers Martien en Jan vertonen weer hun bijzondere kunsten. De molengidsen leiden de bezoekers graag rond en vertellen over de geschiedenis van de molen, de werking ervan en het zaagproces.
Figuurzagen met de kinderen
Kinderen kunnen onder begeleiding aan de slag met de figuurzaag, kunnen met een fotopuzzel op sjouw, bouwen met blokken of nemen een molenboekje of kleurplaat mee.
Muziek in de molen met Muziekvereniging Laurentius
De actieve Muziekvereniging Laurentius uit Voorschoten is op deze molen dag present. Tussen 14.00 en 16.00 uur verzorgen hun muzikanten verschillende optredens met geheid een gevarieerd repertoire. Ongetwijfeld een mooi muzikaal luistermoment!

M.vr.gr. Jan
 
  • Leuk
Waarderingen: ZotVanHout

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.