Miniatuur huisjes

Bertocello

Nieuw lid
4 aug 2023
5
7
Bree, Belgie
Van m'n uppie was ik al bezig met hout zoeken en dat gebruiken. Aanvankelijk ging ik dan ook meubelmaker worden. Het lot besliste anders en maakte van mij metaalbewerker met als specialisatie , fotolassen van Aluminium.
Dat was eind jaren 60, begin jaren 70' van vorige eeuw. Nu ik al enige tijd met pensioen ben heb ik mij de DeWALT DWE7492 en de Makita NB 2012 schaafmachine aangekocht. Ook de Makita LS1219L afkortzaag staat in mijn werkplaats. Nog een Elektra Beckum BAS 450 en een HBM 350 profi lintzaag maken mijn grote machines compleet. De electra Beckum lintzaag word (werd eigenlijk) voornamelijk gebruikt om metaal te zagen. Op gebied van draaien heb ik wel nog een halfzware metaaldraaibank, houtdraaien lukt wel maar alleen als noodoplossing. Eenn halfautomatisch lasapparaat staat al enige tijd stof te vergaren.
Ik vind er een bijzonder aangenaam tijdverdrijf in om miniatuur huisjes en versieringen te maken.
Bertocello.
 

Bertocello

Nieuw lid
4 aug 2023
5
7
Bree, Belgie
Koesteren, en uitdelen aan loved ones. Er is, zeker rond de kerst, wel interesse van plaatselijke handelaars maar het zou mij blijer maken om met hobbygenoten te overleggen of samen te werken.
 
  • Leuk
Waarderingen: jaap en Henk H

Bertocello

Nieuw lid
4 aug 2023
5
7
Bree, Belgie
Ja, daar is deze hobby eigenlijk mee begonnen. Vogelhuisjes zijn wel gebonden aan minimum en maximum maten . Anders zijn ze niet geschikt voor bewoning. Kunnen dan wel nog dienen voor decoratie.
 
  • Leuk
Waarderingen: ornament

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.