Buitenkeuken voor The Bastard

ferdydesmet

Actieve deelnemer
18 dec 2014
355
80
Breda
Hij is nog niet helemaal af, maar er kan in ieder geval buiten gekookt worden. Naast houtbewerken is de BBQ mijn tweede hobby..

Het frame is gemaakt van vuren 44x44mm. De eiken deuren en zijwangen zijn gemaakt van oude vloerdelen en een oude eiken poort. Nog te doen:
- Blind paneel onder de Bastard maken
- Greepjes op deuren
- Bodem in rechter kast
- Wand aankleden met accessoires
IMG_3296.jpeg

Smakelijk eten!


IMG_1442.jpeg
 

LFlab

Post veel
7 mei 2018
961
306
Rosmalen
Zelf niet echt van het BBQ-en, maar dat ziet er netjes, en lekker!, uit. Hasselback aardappelen zien er ook altijd mooi uit. Misschien moet ik daar nog eens een houten tooltje voor maken, dat je ze niet helemaal doorsnijdt. nu leg ik ze vaak tussen wat lepels, of uit het handje, maar ze worden mooier als ze gelijk ingesneden zijn.
 

BoyS

Actieve deelnemer
15 jan 2018
153
80
Limburg
Ziet er goed uit! Toevallig ook twee van mijn hobby’s:cool:. Wat heb je met het blad gedaan qua afwerking? Ik heb mijn douglasmeubel afgewerkt met douglas beits. Heb er voor gekozen om geen batuursteentegel o.i.d. er op te doen (als snij/prepareerplank). Omdat de beits geen vlek afstotende afwerking is en je toch wel eens knoeit zie je het wel bij mij. Bij de volgende onderhoudsbeurt aan mijn meubel ga ik er toch wat aan doen.
Ik weet niet of je vlakbij een stopcontact hebt maar dat is ook toch wel erg handig. Ik heb zelf een elektrische ‘looflighter’, kost wat in aanschaf maar op den duur is het goedkoper en werkt supersnel. Plus een stopcontact in de buurt is handig als je ooit een rotisserie koopt voor op de bbq.

Het ziet er in ieder geval uit als een fijne plek waar je je mooi kunt vermaken!
 

ferdydesmet

Actieve deelnemer
18 dec 2014
355
80
Breda
Zelf niet echt van het BBQ-en, maar dat ziet er netjes, en lekker!, uit. Hasselback aardappelen zien er ook altijd mooi uit. Misschien moet ik daar nog eens een houten tooltje voor maken, dat je ze niet helemaal doorsnijdt. nu leg ik ze vaak tussen wat lepels, of uit het handje, maar ze worden mooier als ze gelijk ingesneden zijn.
Thanks! Een tool is inderdaad makkelijk, ik pak meestal gewoon een saté prikker die ik er doorheen steek en dan tot daar insnijden. Geen probleem voor je messen en werkt snel :D.
 

ferdydesmet

Actieve deelnemer
18 dec 2014
355
80
Breda
Ziet er goed uit! Toevallig ook twee van mijn hobby’s:cool:. Wat heb je met het blad gedaan qua afwerking? Ik heb mijn douglasmeubel afgewerkt met douglas beits. Heb er voor gekozen om geen batuursteentegel o.i.d. er op te doen (als snij/prepareerplank). Omdat de beits geen vlek afstotende afwerking is en je toch wel eens knoeit zie je het wel bij mij. Bij de volgende onderhoudsbeurt aan mijn meubel ga ik er toch wat aan doen.
Ik weet niet of je vlakbij een stopcontact hebt maar dat is ook toch wel erg handig. Ik heb zelf een elektrische ‘looflighter’, kost wat in aanschaf maar op den duur is het goedkoper en werkt supersnel. Plus een stopcontact in de buurt is handig als je ooit een rotisserie koopt voor op de bbq.

Het ziet er in ieder geval uit als een fijne plek waar je je mooi kunt vermaken!
Haha ja volgens mij zijn er veel houtbewerkers die ook wel van een lekker stuk vlees van de BBQ houden. Op de een of andere manier gaan deze twee goed samen.

Ik heb nu op het blad Trae-Lyx zitten. Maar nu wijkt de kleur van het eiken blad enorm af van de deurtjes. Deze zijn met gekookte lijnolie behandeld. Die Trae-Lyx is ideaal omdat je er vet en roet makkelijk vanaf poetst (niet in laten trekken natuurlijk). Ik denk dat ik hem dus weer ga schuren, en behandel met lijnolie..

Stopcontacten zitten nu onder de plint. Vanuit de schuur misschien nog een WCD opbouwen tegen de muur, of een pot in het blad is ook nog een optie. Inderdaad makkelijk als ik een rotisserie koop, die staat nog wel op de wensenlijst. Hoe lang ben je met een looflighter bezig om de bbq aan te krijgen? Ik gebruik nu 3 aanmaakblokjes en weet precies wanneer ik de BBQ moet sluiten om een bepaalde temperatuur te hebben. De Bastard kun je echt tot op de graden nauwkeurig regelen, al kostte het me wel wat tijd om dat helemaal onder de knie te krijgen.
 

BoyS

Actieve deelnemer
15 jan 2018
153
80
Limburg
Haha ja volgens mij zijn er veel houtbewerkers die ook wel van een lekker stuk vlees van de BBQ houden. Op de een of andere manier gaan deze twee goed samen.

Ik heb nu op het blad Trae-Lyx zitten. Maar nu wijkt de kleur van het eiken blad enorm af van de deurtjes. Deze zijn met gekookte lijnolie behandeld. Die Trae-Lyx is ideaal omdat je er vet en roet makkelijk vanaf poetst (niet in laten trekken natuurlijk). Ik denk dat ik hem dus weer ga schuren, en behandel met lijnolie..

Stopcontacten zitten nu onder de plint. Vanuit de schuur misschien nog een WCD opbouwen tegen de muur, of een pot in het blad is ook nog een optie. Inderdaad makkelijk als ik een rotisserie koop, die staat nog wel op de wensenlijst. Hoe lang ben je met een looflighter bezig om de bbq aan te krijgen? Ik gebruik nu 3 aanmaakblokjes en weet precies wanneer ik de BBQ moet sluiten om een bepaalde temperatuur te hebben. De Bastard kun je echt tot op de graden nauwkeurig regelen, al kostte het me wel wat tijd om dat helemaal onder de knie te krijgen.
Met die looflighter heb je de houtskool zo aan. Als ik hem op drie plekken aansteek (dus om op hogere temperatuur te grillen dan doe je er misschien 3 minuten over (houtskool aan). Daarna de deksel sluiten en de schuiven op een bepaalde stand zetten. Dan even wachten tot de juiste temperatuur is bereikt (15-20min). Dit werkt exact hetzelfde als met de aanmaakblokjes, alleen gaat het sneller omdat je de houtskool zo snel aan hebt. De hoeveelheid lucht die erbij komt bepaald uiteindelijk de temperatuur. Als ik een sessie low and slow doe dan steek ik de houtskool maar op 1 plek aan. Dan duurt het wel wat langer voordat hij op temperatuur is maar dan schiet je er zeker niet voorbij. Een kamado is geweldig om temperatuur vast te houden maar verlagen is wat lastiger. Snelheid was voor mij niet de bepalende factor. Bij een kamado wil je liever niet met brandbare stof doordrenkte aanmaakblokjes gebruiken (geur trekt op den duur in de keramiek). Na verloop van tijd betaal je je scheel aan (fatsoenlijke) aanmaakblokjes. Dan kun je beter zo’n looflighter kopen. Komen vaak genoeg in de aanbieding die dingen.

Excuus voor de rest van het forum dat deze post niet heel veel over hout ging. Aanmaakblokjes zijn ook van hout telt dat ook?:p
 
7 mrt 2015
1.080
336
P'beek
Met die looflighter heb je de houtskool zo aan. Als ik hem op drie plekken aansteek (dus om op hogere temperatuur te grillen dan doe je er misschien 3 minuten over (houtskool aan). Daarna de deksel sluiten en de schuiven op een bepaalde stand zetten. Dan even wachten tot de juiste temperatuur is bereikt (15-20min). Dit werkt exact hetzelfde als met de aanmaakblokjes, alleen gaat het sneller omdat je de houtskool zo snel aan hebt. De hoeveelheid lucht die erbij komt bepaald uiteindelijk de temperatuur. Als ik een sessie low and slow doe dan steek ik de houtskool maar op 1 plek aan. Dan duurt het wel wat langer voordat hij op temperatuur is maar dan schiet je er zeker niet voorbij. Een kamado is geweldig om temperatuur vast te houden maar verlagen is wat lastiger. Snelheid was voor mij niet de bepalende factor. Bij een kamado wil je liever niet met brandbare stof doordrenkte aanmaakblokjes gebruiken (geur trekt op den duur in de keramiek). Na verloop van tijd betaal je je scheel aan (fatsoenlijke) aanmaakblokjes. Dan kun je beter zo’n looflighter kopen. Komen vaak genoeg in de aanbieding die dingen.

Excuus voor de rest van het forum dat deze post niet heel veel over hout ging. Aanmaakblokjes zijn ook van hout telt dat ook?:p
Met een gewone verbrander werkt het eigenlijk net zo…. En kun je er ook nog verf mee branden :)
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.