Meubelpanelen met nulvoegkanten

RainbowChaser

Nieuw lid
19 feb 2024
1
0
Belgie
Hoi allemaal,

Ik heb een tiental jaar geleden onze keuken en kastenwand zelf gemaakt met geschilderde MDF. Nu zijn we bezig aan een nieuwe woning en willen we het interieur terug zelf aanpakken, maar op een hoger niveau. We willen graag meubelpanelen gebruiken die afgewerkt zijn met een kantenband, maar hebben een hekel aan de zichtbare naad op de hoeken. Daarom willen we graag kiezen voor een nulvoegkant (bvb OSTERMANN kanten voor de perfecte nulvoeg), wat wel het resultaat geeft dat we zoeken.

Nu de concrete vraag: weet er iemand waar je zo’n panelen op maat zou kunnen bestellen?

Ik vind genoeg shops die panelen maken met de gewone ABS kantenband, maar vind precies geen aanbod voor een nulvoegkant. Aankoop kan zowel particulier als professioneel, dus een B2B oplossing is zeker ook OK. Ik ben zelf van België, maar transport vanuit NL is niet onoverkomelijk gezien de grootte van het project.

Alvast bedankt!
 

jorisvh

Post veel
als je met meubelpanelen stroken gemelamineerde spaanplaat bedoelt die aan 1 of 2 lange kanten afgeplakt zijn die je dan zelf ”afkort“ om er kastkorpussen mee te maken:
Finsa heeft meubelpanelen op basis van Superpan (spaanplaat met dunne laagjes HDF en melamine) met nulvoeg.
o.a. bij Baars&Bloemhoff:
de zwarte en grijze zijn zeker met nulvoeg, witte ben ik niet zeker.

als je melamine of HPL op maat wil laten zagen en afplakken met nulvoeg:
het is niet omdat het ABS is dat het niet met nulvoeg afgeplakt kan worden. standaard ABS kantenband wordt, mits een voorbewerking, geschikt voor machines die met laser, hete lucht of infrarood technologie werken.
maar de meeste aanbieders van zaag-&afplakwerk die ik ken werken standaard (nog) met smeltlijm dus zal wellicht wat rondbellen vragen om te checken of ze met nulvoeg kunnen en willen afplakken.
 
  • Leuk
Waarderingen: RainbowChaser

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.