Gezocht: 230v Lintzaag rondom Zwolle

Flieperdehiep

Nieuw lid
16 mei 2024
2
0
Zwolle
Met een Sabre 250 in de trein?

Verzendkosten bij Baptist zijn ongeveer hetzelfde als de reiskosten, laat ik het liever thuis bezorgen. Maar wilde eerst even kijken of ik wat euro's kon besparen met tweedehands spul.
 

trigger

Oud hout
15 jun 2020
2.743
1.968
Emmen
bigbeardbuilds.nl
Ja ik weet niet hoe groot jouw fietskar is natuurlijk :p. Tweedehans is er redelijk wat te koop. Wat bepaalt jouw keuze tussen tafel- of lintzaag? Wat moet het ding kunnen, danwel, wat voor bewerkingen wil je kunnen uitvoeren? Moet hij in bruikbare conditie zijn of is enig restauratie/herstelwerk acceptabel? En, hoeveel ruimte heb je voor dat ding? Moet er in de prijs ook afzuiging zitten?
 

trigger

Oud hout
15 jun 2020
2.743
1.968
Emmen
bigbeardbuilds.nl
Ik neig meer naar een lintzaag. Maak vooral klein spui (kistjes, snijplanken, salon tafels, lampen etc) en wil graag m'n hand aan electrische gitaren gaan proberen.

Heb nu een Black en Decker BES720, op zich een prima ding maar heb volgens mij de motor opgeblazen, durf hem niet meer aan te zetten lol. Blad liep vast (geen idee hoe), motor probeerde door te lopen.. Een rokerig feestje was het. Daarom op zoek naar iets nieuws.

Het liefst eentje die gewoon werkt, ben wel handig maar zou tof zijn als de boel gewoon loopt.
Ruimte is geen probleem, volgens mij kan ik zelfs een industriele machine kwijt in m'n werkruimte.
En afzuiging is niet nodig.

Dus een Record Power leek mij een erg goed idee. Nog aan het afwegen of het een Sabre moet zijn of niet.
Het mooie aan een zaagtafel (of tafelzaag) is dat het blad stijf is, dus je krijgt makkelijker een rechte snede en ze zijn vaak wat compacter. Maar als je MOET kiezen tussen 1 van beide, zou mijn geld naar de lintzaag gaan, die is simpelweg veelzijder vind ik.

Maar goed, voor een budget van 500 kun je als je de juiste deal vind, misschien ook wel beide krijgen, al zul je dan misschien bij wat meer 'budget' machines terecht komen. Ik zou in jouw geval gaan dan voor een medium-formaat lintzaag van een goed (kwalitatief) merk doch vervoer kan reeds dan al een issue worden, zo'n machine weegt makkelijk 100kg.
 

trigger

Oud hout
15 jun 2020
2.743
1.968
Emmen
bigbeardbuilds.nl
Wat voorbeelden:


wel dichtbij voor jou, maar Einhell is niet echt kwaliteit. Hij zal het doen en hun motoren zijn vaak wel OK, maar wellicht zijn de plastics wat broos, is het ding niet perfect recht/haaks en loopt hij wat onrustig (trillen).

Als je het qua vervoer geregeld krijgt:


zoiets blijft je leven lang bij je.

Zoek je wat moderners:


sommige verkopers willen ook wel bezorgen, maar dan word het lastig onder de koop uitkomen als het niet je smaak is.
 

trigger

Oud hout
15 jun 2020
2.743
1.968
Emmen
bigbeardbuilds.nl
Ja nee zo'n Einhell moet ik echt niet hebben, wil wel gewoon haaks kunnen zagen, op z'n minst.

Wat probeerde je te linken als 2e optie? Je hebt daar per ongeluk de Einhell weer geplakt..
Oh excuus, dat was een gietijzeren model in jouw regio, te zwaar voor een fietskar maar zou kunnen werken voor jouw ruimte misschien.
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.